#enouQh BloQ
Stacks Image p697_n113
Klik på titel for at læse et bloQ-opslag. Vis alle opslag.
+

Tavshed er en Magnum

Tale er sølv, tavshed er guld, men tavshed brugt på den forkerte måde, er et våben, der kan blæse dit hoved af – eller få dig indlagt på psyk! 


Jeg kan ikke ændre det, som jeg har været udsat for af min tidligere samlever, det jeg har været igennem og fortsat slås med. Men ved at dykke ned i hverdagen og fortælle om de slåskampe og udfordringer, som jeg har været igennem, de psykiske øretæver jeg har fået, kan du som lige nu læser bloQ'en og er udsat for noget tilsvarende eller måske har været, finde ud af, at det ikke er dig, der er noget galt med – og komme videre. 

Det var først, da jeg i 2016 meldte mig til et foredrag med Berith Siegumfeldt, sygeplejerske og psykologisk rådgiver, at jeg fandt ud af at sætte ord på det jeg blev havde været igennem. Hvis du skal bruge tid til at fordøje det som du måske har været udsat for, så forstår jeg det godt!

Fredag den 2. marts tekster min datters far mig. Mandag den 5. marts senest, vil han fortælle mig, hvornår mine ting bliver fragtet fra hans adresse i England til min adresse i Danmark. Jeg havde via fogedretten stævnet min tidligere samlever og far til min datter for at få udleveret mine ting, som han har tilbageholdt siden februar 2015. 

Ja, jeg burde have stævnet ham lang tid før! Tålmodighed er en dyd, men sommetider en langsommelig affære, der kræver et lille skub. 

Allerhelst ville jeg være rejst til England for selv at være med til at pakke mine ting ned, så jeg var sikker på, at få det hele med, men det er ikke noget jeg retsmæssigt kan gøre krav på. Ejendomsretten er ukrænkelig – og den vægtes højere end psykisk vold! 

Fogedretten skriver i sit referat: Rekvirent Diana mødte personligt. Skyldner (jeg kan ikke nævne hans navn pga. risiko for injurier) mødte personligt. Der blev fremlagt: Rekvisition med bilag. Sagen drøftedes kort. Skyldner oplyste, at han har kontaktet et flyttefirma, som kommer og pakker Dianas ting i England og kører dem til Dianas adresse i Danmark. Bagefter bliver Dianas ting i Danmark hentet og afleveret på samme måde. 

Det aftaltes, at tingene senest den 20. marts 2018 bliver leveret på Dianas adressen. Skyldner tilkendegav, at han ville udlevere alle hendes ting. 

Sagen sluttet. 

Men... jeg hører intet mandag den 5. marts. Heller ikke noget tirsdag den 6. eller onsdag 7. marts. Torsdag eftermiddag, den 8. marts, tekster min datters far mig igen: Kære Diana. Regner snart med, Får besked hvornår flyttefirmaet/lastbilen vil være, hos dig i dk. Tror det bliver engang i næste uge. 

Smiley og Kh. Altid polite i sin tekst! Og lidt for store fingre til sin iPhone. 

En lille halv time senere tekster han mig igen: Lige fået at vide. Det bliver imorgen. De ringer til dig vedr tidspunkt. Senere idag. Husk vær en 2-3 stk. Der rigtig meget. 

Kh. Ingen smiley denne gang. 

Jeg har no chance for at skaffe 2-3 personer som kan hjælpe med så kort varsel. Han ved det! Eller også er han ligeglad. Mine venner er jo, som 'alle andre', på arbejde. Den planlagte weekend hos min datters bedsteforældre på Fyn, mine forældre, smuldrer. Det betyder egentlig mindre, fordi den allerede hang i en tynd tråd. Jeg er drænet for energi. 

Efter højlydte protester over for for den stakkels vognmand, der jo egentlig bare er hyret til at udføre sit job, en simpel transport af flyttegods fra et land til et andet, over den alt for korte varsling, ender det med, at vognmanden ringer til fyren, der har hyret ham til flytteopgaven, nemlig min tidligere samlever og datters far. 

T.A.V.S.H.E.D. 

Hverken min tidligere samlever eller vognmanden kontakter mig. 

T...A...V...S...H...E...D. 

Da min tålmodighed slipper op, ringer jeg til vognmanden. Samtaler med min tidligere samlever foregår aldrig mundligt, altid skriftligt. Jeg har lært, at jeg er nødt til at have vores aftaler på skrift og kun på skrift. 

Vognmanden fortæller, at han er blevet enig med min tidligere samlever om, at læsse mine ting af på en af mine samlevers mange virksomheder. Dagen efter skriver jeg til min tidligere samlever: Hvornår havde du tænkt dig at informere mig om, at mine ting ikke leveres fredag alligevel. 

T.....A.....V.....S.....H.....E.....D. 

Først tirsdag den 13. tekster han mig, at jeg i næste uge kan ringe til en af hans ansatte, og aftale nærmere. Han fortæller sin ansatte, at jeg selv skal sørge for fragt. Den ansatte, som jeg i forvejen kender, som en venlig og hjælpsom mand, fortæller mig også, at mine ting fylder 8 paller. 

Jeg ved jo allerede nu, at jeg ikke får alle mine ting! 

Det lykkedes mig inden jeg afslutter samtalen med vognmanden, at få lokket ud af ham, hvor meget min tidligere samlever betaler for transporten fra England til Danmark. 

I en efterhånden gammel tekstbesked skrive min tidligere samlever vedr. transport af mine ting: Vedr. dine show you ting inventar mm samt nogle enkle møbler Skal det selvfølgelig over til dig... Tror jeg kan løbe op i 4.000-5.000₤ minimum. Derfor må der findes en fornuftig løsning på et tidspunkt. 

Prisen for transporten er 12.000 kr. 

Jeg bør være taknemmelig, fordi han betaler for transporten – her tre år efter jeg rejste fra England til Danmark. At jeg har manglet og savnet mine ting i de tre år, er uden for narcissisten følesmæssige tankesfære. Han (eller hun) ser kun en sag fra én vinkel. ‘Hvad kan jeg få ud af det, hvordan kan jeg udnytte situationen. Kan jeg bruge det i en forhandlingssituation´. 

Fogedretten skriver afslutningsvis: Sagen kan genoptages, hvis tingene ikke udleveres i henhold til den indgåede aftale. 

Fogedretten hævet. 

Hvorfor tilbageholde sin datters mors ting, er det spørgsmål du måske sidder med. Hvorfor ikke bare udlevere tingene og få lukket og slukket et forhold, der allerede var dødt – for begge parter. Hvorfor? Det handler om et menneskesyn, hvor den ene part føler råderet over den anden. Det handler om magt og det handler om at have 'noget' at forhandle med. 

Jeg vil vende tilbage til dette infame menneskesyn i et senere bloQ-inlæg med meget konkrete eksempler.

Di 💋 
#enouQh
#enouQh.com