#enouQh Links
Stacks Image p638_n113

Psykisk vold

Du har fundet denne side, måske fordi du søger svar… ? Vi har samlet nogle links om primært psykisk vold, men også fysisk vold, der ofte er den synlige og 'udløsende' del af den psykiske vold. I Danmark straffer vi kun den 'synlige' vold, selvom psykisk vold ofte er langt mere skadelig!

Måske kan du finde svar på nogle af dine spørgsmål…

Organisationer

Hjemmesider

PSYKOLOGISK RÅDGIVER
En narcissist udnytter andre mennesker for egen vindings skyld. Vedkommende er meget grænseoverskridende i sin adfærd ligesom han/hun er kontrollerende og manipulerende.
– Berith Siguemfeldt

Rådgivning og foredrag

ARTIKEL I BERLINGSKE
»Følelser og mønstre kan vi arbejde med, men personlighedstræk er meget svære at ændre. Det ville kræve års terapi, men det er i det hele taget svært at trække en narcissist til psykolog, for hvorfor skulle man det, hvis det er resten af verden, den er gal med?
– Trine Christina Copty, psykoterapeut

Sociale medier

COACH OG FOREDRAGSHOLDER
I starten tager han dig med på bølgen og får dig til at føle dig fantastisk, men jo længere tid der går, jo mere kommer du til at føle dig mindre værd – oftest uden at du opdager, hvordan det er sket.
– Mette Glargaard

Video

Magasiner

Folketinget

Rådgivning

PSYKISK VOLD
Ca. 33.000 kvinder bliver årligt udsat for partnervold. 2.000 af dem kommer på krisecenter.

Man kategoriserer vold i 5 former: fysisk, psykisk, seksuel, økonomisk og materiel vold. 95 pct. af kvinderne på landets krisecentre har været udsat for psykisk vold, 80 pct. for fysisk vold.

Psykisk vold er kriminaliseret blandt andet i straffelovens § 260 om ulovlig tvang og § 266 om trusler. Men ingen bliver dømt.

Kilde: LOKK og Justitsministeriet

Artikler

Artikler om lovgivning

COACH OG FOREDRAGSHOLDER
Der er flere forskelle (mellem psykopaten og narcissisten), men de to tydeligste er, at psykopaten godt ved, at han/hun misbruger mennesker og han er ligeglad. Narcissisten tror selv på, at hans intentioner er gode, og at han vil andre det bedste. Han ved bare altid bedre, hvad der der er godt for andre end de selv gør.
– Mette Glargaard

Det si'r politikerne

JURAEKSPERT TIL DR
Det kan være svært at lovgive specifikt mod psykisk vold - blandt andet fordi der er tale om en forbrydelse, som ikke efterlader synlige spor.

– Trine Baumbach, Juralektor

Debat og psykisk vold

PSYKOLOGISK RÅDGIVER
En narcissist opdigter ofte historier eller "pynter på sandheden" for at opnå et ønsket resultat - et resultat, der i den sidste ende altid er til narcissistens egen fordel.
– Berith Siguemfeldt
Stacks Image 875
NARCISSISTENS MANTRA
Hvis jeg snyder dig, er det din egen skyld. Det er fordi du ikke er lige så klog som mig, derfor er det min ret, og derfor er fleste også misundelige på mig. Jeg er en ost, og verden er fuld af rotter.
– Narcissist, erhvervsleder, far
#enouQh.com