The Asshole
Song
00:00
/
00:00
Done
(Through with you)
00:00
/
00:00
Jeg kommer igen
(Danser med drenge)
00:00
/
00:00

#EnouQh om psykisk vold

Du har fundet denne side, måske fordi du søger svar… ? Vi har samlet nogle links om primært psykisk vold, men også fysisk vold, der ofte er den synlige og 'udløsende' del af den psykiske vold. I Danmark straffer vi kun den 'synlige' vold, selvom psykisk vold ofte er langt mere skadelig!

Med #EnouQh.com's PlakatShop ønsker vi at sætte psykisk vold på plakaten, og med hjælp fra kunstnere og art directors – at forsøge at rykke debatten. 'Each on of us can make a difference. Together we make change' som citatet på en af #EnouQh.com's plakater lyder.

Måske kan du finde svar på nogle af dine spørgsmål… statistikken fortæller, at du har mindst én i din omgangskreds som er, eller har været udsat for psykisk vold!

Organisationer

PSYKOLOGISK RÅDGIVER

En narcissist udnytter andre mennesker for egen vindings skyld. Vedkommende er meget grænseoverskridende i sin adfærd ligesom han/hun er kontrollerende og manipulerende.

– Berith Siguemfeldt

Rådgivning og foredrag

PSYKISK VOLD

Desværre er psykisk vold langt mere skadelig, end vi går og tror. Mennesker, der bliver udsat for systematisk ydmygelse, nedgørelse og kontrol af fx en kæreste, kan få skader, der varer i mange år eller resten af livet. De betaler en meget høj pris. Omvendt slipper gerningsmanden for at skulle stå til ansvar for de skader, han har påført et andet menneske.

– Danner

Hjemmesider

Blogs

ARTIKEL I BERLINGSKE

Følelser og mønstre kan vi arbejde med, men personlighedstræk er meget svære at ændre. Det ville kræve års terapi, men det er i det hele taget svært at trække en narcissist til psykolog, for hvorfor skulle man det, hvis det er resten af verden, den er gal med?

– Trine Christina Copty, psykoterapeut

Sociale medier

COACH OG FOREDRAGSHOLDER

I starten tager han dig med på bølgen og får dig til at føle dig fantastisk, men jo længere tid der går, jo mere kommer du til at føle dig mindre værd – oftest uden at du opdager, hvordan det er sket.

– Mette Glargaard

Video

Magasiner

Folketinget

Rapporter

PSYKOLOGISK RÅDGIVER OG FOREDRAGSHOLDER

Du kan vælge at blive sammen med vedkommende og forsøge at overbevise dig selv om, at han/hun forandrer sig på et eller andet tidspunkt, eller at du kan hjælpe ham/hende med at forandre sig. Men det kommer desværre aldrig til at ske, fordi den personlighedsforstyrrelse din partner har, er fastlåst.

Det falske selv som narcissisten har, er skabt allerede tidligt i barndommen og de forsvarsmekanismer han eller hun har udviklet, er uimodtagelige for nogen form for forandring.

– Berith Siegumfeldt

Rådgivning

PSYKISK VOLD
Ca. 33.000 kvinder bliver årligt udsat for partnervold. 2.000 af dem kommer på krisecenter.

Man kategoriserer vold i 5 former: fysisk, psykisk, seksuel, økonomisk og materiel vold. 95 pct. af kvinderne på landets krisecentre har været udsat for psykisk vold, 80 pct. for fysisk vold.

Psykisk vold er kriminaliseret blandt andet i straffelovens § 260 om ulovlig tvang og § 266 om trusler. Men ingen bliver dømt.

Kilde: LOKK og Justitsministeriet

Fora

Advokathjælp

Artikler

Artikler om lovgivning

COACH OG FOREDRAGSHOLDER

Der er flere forskelle (mellem psykopaten og narcissisten), men de to tydeligste er, at psykopaten godt ved, at han/hun misbruger mennesker og han er ligeglad. Narcissisten tror selv på, at hans intentioner er gode, og at han vil andre det bedste. Han ved bare altid bedre, hvad der der er godt for andre end de selv gør.

– Mette Glargaard

Hvad kan vi gøre

JURAEKSPERT TIL DR

Det kan være svært at lovgive specifikt mod psykisk vold - blandt andet fordi der er tale om en forbrydelse, som ikke efterlader synlige spor.

– Trine Baumbach, Juralektor

Debat om psykisk vold

PSYKOLOGISK RÅDGIVER OG FOREDRAGSHOLDER

En narcissist opdigter ofte historier eller "pynter på sandheden" for at opnå et ønsket resultat - et resultat, der i den sidste ende altid er til narcissistens egen fordel.

– Berith Siegumfeldt

Underskrifts-indsamling

CITAT

I make a great difference between people. I choose my friends for their good looks, my acquaintances for their good characters, and my enemies for their good intellects. A man cannot be too careful in the choice of his enemies. I have not got one who is a fool. They are all men of some intellectual power, and consequently they all appreciate me. Is that very vain of me? I think it is rather vain.
Skift baggrund
Stacks Image p488_n524